NOS Nieuws

ABN Amro verlaagt kosten goedkoopste betaalpakket

Klanten van ABN Amro betalen vanaf volgende maand bijna zestig procent minder voor het goedkoopste betaalpakket. Nu betalen ze 39 euro per jaar voor een betaalrekening met bankpasje en internetbankieren, dat wordt 16,80 euro.

Dat zegt Frans Woelders, directeur ABN Amro Particulieren. "Het is een vraag van klanten. We maken serieuze kosten voor het betalingsverkeer. Klanten begrijpen dat niet en vinden dat we te duur zijn. Dat is voor ons de belangrijkste reden om de prijzen aan te passen."

Er komen ook betaalpakketten die juist duurder zijn. Zo komt er een pakket voor mensen die een creditcard willen en een betaalpakket voor mensen die rente willen op het positieve saldo op hun betaalrekening. Dat pakket kost bijna 70 euro per jaar. Voor een paar duizend klanten gaan de tarieven omhoog.

De Rabobank kondigde eerder aan de tarieven per 1 april aan te passen. Daar kost het goedkoopste pakket straks 14,40 euro. Bij sommige producten van de bank stijgen de kosten, zoals het opnemen van vreemde valuta in het buitenland. Volgens de bank wijzigen de kosten "zodat ze beter aansluiten op de verschillende wensen van al onze klanten".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl