VVD-gemeenteraadslid Kathalijne de Kruif
NOS Nieuws

Cel en werkstraf voor voormalig VVD-raadslid De Kruif

Voormalig VVD-gemeenteraadslid Kathalijne de Kruif uit Maarssen is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Omdat ze al in voorarrest heeft gezeten, hoeft ze niet de gevangenis in. Wel moet ze nog een werkstraf van 240 uur uitvoeren.

De Kruif, die fractievoorzitter van de VVD was in de gemeente Stichtse Vecht, krijgt de straf voor witwassen en valsheid in geschrifte. Ze werd niet veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie.

Vier anderen, onder wie haar vriend, werden daar wel voor veroordeeld. De hoofdverdachte kreeg een gevangenisstraf van 42 maanden opgelegd. De anderen kregen straffen variërend van 34 maanden celstraf tot taakstraffen in combinatie met een voorwaardelijke straf.

Jetski

De bende hield zich tot februari vorig jaar bezig met het kweken en verkopen van hennep. Het kweken gebeurde in zes kwekerijen in onder meer Hilversum en Veenendaal. De leider van de bende werd ook nog veroordeeld voor verboden wapenbezit.

De Kruif hield zich bezig met witwassen van drugsgeld door contant auto's, een jetski, een boot en een caravan te kopen. De spullen stonden op haar naam, maar werden niet door haar gebruikt.

De rechtbank hield bij de uitspraak rekening met het feit dat er veel media-aandacht is geweest voor de zaak van De Kruif, maar hield ook rekening met het feit dat ze als politica een voorbeeldfunctie had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl