Thomas Frank voelt geen vertrouwen meer van de voorzitter
NOS Voetbal

Coach Brøndby stapt op na anonieme kritiek van voorzitter

Een opmerkelijke rel heeft tot het ontslag geleid van Thomas Frank als coach van het Deense Brøndby IF. De 42-jarige trainer wenst niet langer te werken onder voorzitter Jan Bech Andersen, die zich onder een schuilnaam op een internetforum zeer kritisch had uitgelaten over het beleid van Frank.

De Deense tabloid Ekstra Bladet onthulde dinsdag dat Bech Andersen al jarenlang onder de naam 'Oscar' behoorlijk actief is op een populair supportersforum. 'Oscar' liet zich in stevige bewoordingen negatief uit over de opstellingen en de wissels van de coach en diens voorganger Per Rud.

Geen vertrouwen meer

Volgens Frank is de vertrouwensband onherstelbaar beschadigd. "Door de schending van het vertrouwen kan ik niet meer mezelf zijn als coach van Brøndby. Daarom heb ik besloten om op te stappen", zegt Frank op de website van de club.

De voorzitter, die tijdens een inderhaast belegde persconferentie woensdagochtend zijn excuses aanbood voor de ontstane ophef, denkt niet aan een vertrek bij de huidige nummer vijf van Denemarken. "Ik heb ook Frank mijn welgemeende excuses aangeboden hiervoor, maar een vertrek? Nee, dat doe ik niet."

Niet de eerste

Helemaal uniek is het opmerkelijke voorval overigens niet. De Belgische doelman Stijn Stijnen raakte in 2011 in opspraak toen bleek dat hij op internet anoniem campagne voerde tegen zijn concurrenten onder de lat bij Club Brugge.

Michael Dingsdag en zijn vader pakten het in 2007 juist andersom aan. Door op internet lovende teksten te schrijven over de verdediger van Vitesse hoopten zij de marktwaarde van Dingsdag op te drijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl