NOS Wielrennen

Kai Reus maakt overstap naar Roompot

Kai Reus maakt per direct de overstap naar de Roompot Oranje Peloton. De dertigjarige wielrenner tekent vandaag een contract bij de Nederlandse procontinentale wielerploeg tot het einde van het lopende seizoen.

Voor Reus is het zijn eerste profcontract sinds 2012. Bij Roompot wordt hij herenigd met zijn voormalige collega’s bij Rabobank Pieter Weening en Erik Breukink. Reus fietste van 2006 tot en met 2010 bij de bankiersploeg. In 2007 kwam hij tijdens een training in Frankrijk zwaar ten val en lag enkele dagen in coma.

Indruk in De Omloop

Eind februari maakte Reus indruk in de voorjaarsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. Als semi-amateur van Veranda’s Willems maakte hij onderdeel uit van een vroege kopgroep, maar hij kon als slechts een van de twee vroege vluchters ook nog mee met de favorieten. Een lekke band voorkwam dat hij mee kon sprinten om de zege.

Na afloop bekende Reus dat hij in de winter uitvoerig was getest door schaatscoach Jac Orie en dat deze hem ook had aanbevolen bij de wielertak van Lotto-Jumbo. Het leidde niet tot een aanbieding. Na het Vlaamse openingsweekeinde kreeg Reus wel een profcontract aangeboden van zijn huidige formatie, Veranda’s Willems. Daar ging hij echter niet op in.

Reus zal in Dwars door Vlaanderen (23 maart) zijn opwachting maken in de kleuren van Roompot.

Kai Reus, een carriere met ups en downs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl