Baggerschip
NOS Nieuws

Boskalis gaat banen schrappen

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis gaat snijden in de kosten. Er wordt materieel uit de vaart genomen en dat heeft ook gevolgen voor het personeel.

Volgens topman Peter Berdowski gaat het waarschijnlijk eerder om tientallen dan om honderden banen. Boskalis heeft ruim 8.200 medewerkers in dienst.

Het bedrijf heeft last van de lage olieprijs. Daardoor worden investeringen in de olie- en gasindustrie teruggeschroefd en heeft Boskalis minder werk. De orderportefeuille daalde van 3,3 miljard euro naar 2,5 miljard euro.

"De stormachtige condities buiten doen zich ook bij ons steeds sterker voelen", zegt Berdowski. "Condities die van ons een andere koers en stuurmanschap vergen."

Windmolenparken

Boskalis presenteerde vanochtend de cijfers over 2015. De omzet steeg met 2 procent naar 3,2 miljard euro, vooral dankzij gunstige wisselkoersen. De nettowinst daalde met 10 procent naar 440 miljoen euro.

Boskalis denkt dat door de onzekere marktomstandigheden de winst dit jaar aanzienlijk lager zal zijn.

De oliesector krimpt, maar Boskalis profiteert van de aanleg van windmolenparken. Ook verwacht Boskalis meer opdrachten om havens uit te diepen, omdat er steeds meer grotere vrachtschepen zijn.

Beleggers zijn niet blij met de cijfers. Op de beurs daalde het aandeel Boskalis bij opening met meer dan 10 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl