Ahold-topman Dick Boer verdedigde de bonus vorige week nog, maar ziet er nu toch van af
NOS Nieuws

Ahold-top ziet af van extra bonus

De top van Ahold ziet af van een extra bonus na de fusie met het Belgische Delhaize. Daarmee is het bedrijf gezwicht voor de stevige kritiek van beleggers en consumenten op het extraatje voor de nieuwe top van Ahold-Delhaize.

De nieuwe bestuurders van het fusiebedrijf zouden allemaal een extra aandelenpakket krijgen als de fusie succesvol was. Ahold-topman Dick Boer zou daarmee ongeveer één miljoen euro extra krijgen.

De aandeelhouders van Ahold zouden volgende week op een buitengewone aandeelhoudersvergadering stemmen over de extra bonus. Maar dat voorstel is nu van de agenda geschrapt. Overigens in overleg met de bestuurders van Delhaize die ook zo'n bonus zouden krijgen.

"We hebben gemerkt dat er onvoldoende draagvlak is bij investeerders en andere belanghebbenden", reageert een woordvoerder van Ahold. "Wij zijn een bedrijf dat middenin de maatschappij staat. Daarom zijn we tot dit inzicht gekomen."

Onzin

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bijvoorbeeld liet namens aandeelhouders al weten dat het onzin is dat de bedrijfstop een extra beloning zou krijgen, terwijl ze gewoon hun werk doen. Bij Ahold zijn de laatste tijd ook mails binnengekomen waarin mensen hun verontwaardiging uitten over de extra bonus.

'Wij moeten die mensen bij ons houden'

Jaarsalaris

Volgens Ahold-topman Dick Boer was de extra bonus nodig om goede mensen binnenboord te houden van het bedrijf. De leden van de nieuwe raad van bestuur van het fusiebedrijf Ahold-Delhaize zouden allemaal een jaarsalaris in aandelen krijgen. De eerste helft na een jaar, de tweede helft na twee jaar. Voor Boer zelf zou dat een extraatje zijn geweest van ongeveer een miljoen euro. Ahold en Delhaize gaan naar verwachting dit jaar samen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl