NOS Nieuws

Mexicaanse president vergelijkt Trump met Hitler

Mexicaanse president vergelijkt Trump met Hitler

De Mexicaanse president Peña Nieto ziet gelijkenissen tussen Donald Trump en Adolf Hitler. Uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat komen volgens hem overeen met retoriek van dictators. Volgens Peña Nieto sloegen Hitler en Mussolini een vergelijkbare toon aan.

De Mexicaanse president zegt over de uitspraken van Trump dat "dergelijk taalgebruik heeft geleid tot dramatische episodes in de geschiedenis van de mensheid".

Peña Nieto liet zich niet eerder zo fel uit over Trump. In een interview met de Mexicaanse krant Excelsior zei hij wel dat hij met elke president zal samenwerken om de goede verhoudingen tussen de landen te behouden.

Verkrachters

De Mexicaanse regering liet eerder al weten nooit te zullen betalen voor een grensmuur. Trump wil de zuiderburen van de VS laten opdraaien voor de kosten van een muur tussen Mexico en de VS die immigranten tegen moet houden.

De Republikein heeft tijdens zijn campagne veel Mexicanen op de kast gejaagd. Zo zei hij dat Mexicaanse immigranten alleen maar slechte zaken naar de VS brengen. "Ze brengen drugs en misdaad. Het zijn verkrachters. Er zijn, neem ik aan ook goede mensen bij, maar ik praat met grenswachten en zij vertellen ons wat we krijgen", aldus Trump.

Eerder zei voormalig president Calderón van Mexico al dat Trump racistisch is en doet denken aan Hitler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl