Kate en William
NOS Nieuws

Frans hotel weigert William, Kate en Harry

Dat je prins bent van Groot-Brittannië of hertogin van Cambridge wil nog niet zeggen dat je de hotels voor het uitkiezen hebt. Dat hebben kroonprins William, zijn vrouw Kate en prins Harry ondervonden. Ze zijn geweigerd door een hotel in Noord-Frankrijk, omdat het vol zit.

De drie royals reizen eind juni naar Frankrijk voor de herdenking van de Slag aan de Somme, die honderd jaar geleden begon. Bij deze slag tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen meer dan een miljoen mensen om het leven.

Operazangeres

Het drietal was van plan om twee nachten te slapen in Hotel Marotte in Amiens, het enige vijfsterrenhotel in die omgeving, maar kreeg te horen dat dat niet kan omdat er geen kamers meer vrij zijn.

"We hebben veel mensen moeten weigeren voor de 30ste juni", zegt een receptioniste van het hotel tegen de website The Local. Zo ook een beroemde Amerikaanse operazangeres.

Ze vindt het jammer dat er geen plaats is voor de Britse koninklijke familie. "Er komen hier niet vaak royals, wel ambassadeurs en andere vips."

Hotel Marotte in Amiens

"Maar we kunnen geen reserveringen van andere mensen ongedaan maken", vervolgt ze. "Het is de 100ste herdenkingsdag van de Slag aan de Somme en sommige mensen hebben twee jaar geleden al geboekt. De ceremonie wordt op één dag gehouden. Ze hadden die beter kunnen verspreiden over een week."

Onderzoek van The Local heeft uitgewezen dat er eind juni geen hotelkamers meer beschikbaar zijn in de omgeving. Er zijn wel Airbnb's en Amiens heeft een camping, schrijft de website. Met toiletten en stromend water...

William en Kate waren vorige week met hun kinderen op vakantie in de Franse Alpen. Het was hun eerste gezamenlijke tripje sinds de geboorte van prinses Charlotte, in mei vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl