Veiligheidstroepen bij een huis waarin een IS-strijder zich had verschanst
NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij geweld in Tunesië

Bij gevechten in het zuiden van Tunesië zijn zeker 53 doden gevallen. Islamitische strijders vielen een politiebureau en legerposten aan in Ben Guerdane, vlak bij de grens met Libië.

Volgens de regering schoten Tunesische militairen zeker 35 strijders dood. Bij het geweld werden elf agenten en militairen gedood en zeven burgers, onder wie een meisje van 12.

Het aantal doden zal vermoedelijk nog oplopen. Er wordt in Ben Guerdane nog steeds geschoten. Sommige jihadisten houden zich schuil in huizen en de politie is bezig met een klopjacht.

Langs de grens met Libië was een greppel gegraven om te voorkomen dat terroristen het land in komen. Ook zijn alle officiële grensposten gesloten uit angst voor infiltratie van IS-strijders, die in de regio steeds vaker terreuraanslagen plegen.

Aanslagen

Westerse militaire adviseurs helpen met het trainen van Tunesische grenssoldaten in een poging het geweld in te dammen.

Soms slagen strijders die zijn getraind in jihadkampen in Libië erin aanslagen te plegen in Tunesië. Zo schoot een man tientallen buitenlanders dood bij een hotel in de badplaats Sousse.

Bij een aanslag op het Bardo Museum in de hoofdstad Tunis kwamen 21 toeristen om het leven. Die twee aanslagen werden opgeëist door Islamitische Staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl