Isaiah Brown viert zijn openingsdoelpunt tegen Roda JC

Vitesse pakt in blessuretijd zege bij Roda JC

Vitesse heeft dankzij een treffer in blessuretijd van invaller Zhang Yuning het uitduel met Roda JC met 2-1 gewonnen.

De thuisploeg had voor rust het beste van het spel en er waren kansen voor Georgiy Zjoekov en Rydell Poepon. Maar Vitesse kwam op 1-0 via Isaiah Brown die een lange bal van Maikel van der Werff met de borst controleerde en vervolgens knap uithaalde met rechts.

Valerie Kazaisjvili kreeg daarna nog een kans om de score te verdubbelen, maar hij zette zijn dribbel te lang door, tot ergernis van Brown, die klaar stond om in te schieten.

Roda-trainer Darije Kalezic geeft spits Rydell Poepon instructies.
    Isaiah Brown (links) viert zijn doelpunt met Lewis Baker.
    Roda-spits Mike van Duinen (links) in duel met Maikel van der Werff van Vitesse.
    Nol Hendriks op de tribune in Limburg. Hij kwam eerder deze week in beeld als eventuele geldschieter van het noodlijdende Fortuna Sittard.

Kort na rust kwam Roda verdiend op gelijke hoogte via Mike van Duinen, die na wat gerommel van Rydell Poepon de bal voor zijn voeten kreeg en geen moment aarzelde. En Poepon schoot later zelf naast na een goede actie op links van Maecky Ngombo.

De slotfase was duidelijk voor de Arnhemmers met kansen voor Brown (doelman Benjamin van Leer redde met hulp van de lat), Kazaisjvili (schot geblokt) en aanvoerder Guram Kashia (via medespeler naast). En Roda was kort voor tijd nog dicht bij de winnende treffer via Jordy Buys, die maar net naast kopte.

De wedstrijd leek ondanks de vele kansen in de tweede helft op een gelijkspel uit te draaien, maar in blessuretijd trof de net voor doelpuntenmaker Brown in het veld gekomen Zhang doel met een kopbal op aangeven van Kashia.