Peyton Manning
NOS Sport

Quarterback Manning zet punt achter loopbaan

Peyton Manning zet een punt achter zijn imposante carrière in het American football. De quarterback van Denver Broncos zal zijn besluit maandag toelichten, aldus website nfl.com die zich beroept op een bron in de directe nabijheid van de speler.

Manning, die later deze maand zijn veertigste verjaardag viert, speelde achttien jaar op het hoogste niveau in Amerika. Onlangs veroverde hij voor de tweede keer de Super Bowl ten koste van Carolina Panthers, waarna hij al liet doorschemeren te twijfelen over een vervolg van zijn loopbaan.

Zijn eerste titel pakte hij negen jaar geleden met Indianapolis Colts.

De Colts hadden Manning in de draft van de National Football League van 1998 opgepikt uit het team van de Universiteit van Tennessee. De club liet hem weer gaan nadat hij tot viermaal toe was geopereerd wegens een nekblessure.

In Denver, waar hij in 2012 een contract tekende dat hem 96 miljoen dollar (87 miljoen euro) opleverde, bleek Manning nog altijd tot grootse daden in staat te zijn.

Manning, die ook twee Super Bowls verloor, werd vijf keer gekozen tot meest waardevolle speler en heeft vele passingrecords op zijn naam staan.

Peyton Manning met de Vince Lombardi Trophy, de prijs voor de winnaar van de Super Bowl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl