Christian Santos middelpunt van het Nijmeegse feest

NEC verslaat en passeert Heracles door late treffer Santos

NEC heeft na vijf duels zonder zege weer eens gewonnen. In Nijmegen leverde een late treffer van Christian Santos (zijn veertiende) een 1-0 zege op Heracles Almelo op.

De eerste helft was ronduit matig, al begon NEC nog wel aardig. Zo ontfutstelde Navarone Foor Mark-Jan Fledderus na een minuut of vijf de bal bij het strafschopgebied, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Bram Castro. En na een verre inworp van Lucas Woudenberg verlengde Santos de bal, maar raakte Joey Sleegers 'm vervolgens verkeerd.

Heracles liet voor rust weinig zien. Het meest opmerkelijke was wellicht het debuut van de 17-jarige centrumverdediger Justin Hoogma, zoon van oud-profvoetballer Nico-Jan Hoogma, tegenwoordig algemeen directeur van Heracles. Hij verving Ramon Zomer die kort voor rust geblesseerd het veld verliet.

• ANP Pro Shots
    Ramon Zomer verlaat het veld met een blessure
    Justin Hoogma, de zoon van Nico-Jan Hoogma, komt erin
    Jaroslav Navratil mist een kans namens NEC
    Een duel tussen Mike te Wierik (l) en Christian Santos

NEC maakte ook na de pauze de meeste aanspraak op een doelpunt. Zo was Dario Dumic dicht bij een treffer met een kopbal (via de grond) op de lat. In het gevecht daarna om de bal kwam Castro als winnaar uit de bus.

Heracles moest het na rust met één schamel kansje doen. Na een fout van Todd Kane kwam er ruimte voor Darri. Doelman Brad Jones tastte mis, waarna Wout Weghorst leek te gaan scoren. Woudenberg voorkwam dat echter.

Santos, die eigenlijk geschorst was maar mocht spelen omdat hij beroep had aangetekend, kopte kort voor tijd op de lat. Even later scoorde hij alsnog, met een fraaie omhaal en dat was alweer zijn veertiende competitietreffer van het seizoen.