Danielle van de Donk in duel met Trine Ronning van Noorwegen

Oranjevrouwen buigen voor Noorwegen

De Oranjevrouwen hebben op het OKT in eigen land hun tweede duel verloren. In Rotterdam won Noorwegen met 4-1. Zweden boekte tegen Zwitserland de tweede zege (1-0). Als Oranje woensdag van Zweden wint, zijn de Spelen nog haalbaar.

De Noorsen hadden voor de rust veruit het beste van het spel. Oranje mazzelde nog dat Caroline Hansen twee doelrijpe kansen om zeep hielp. Na een half uur nam Noorwegen verdiend de leiding. Nora Berge gaf vanaf links voor en na een overstapje van Hansen gleed Emilie Haavi de bal achter Sari van Veenendaal.

Oranje speelde onrustig, en mocht blij zijn dat de rust met maar een tegentreffer werd gehaald. Het spel werd er in de tweede helft aanvankelijk niet beter op. Oranje bleef aanvallend machteloos en verdedigend kwetsbaar. De Noorsen liepen meerdere keren dwars door de defensie en kwamen na een uur op 2-0 door Maren Mjelde.

Manon Melis scoort voor Oranje

Oranje leek rijp voor de slacht, maar wist zich wonderwel op te richten. Manon Melis verscheen na een lange bal vrij voor het Noorse doel en rondde knap af. Een minuut schoot Vivianne Miedema op de paal en plots wankelde Noorwegen.

De opleving van Oranje bleek echter van korte duur, want in het laatste kwartier creëerde het geen kansen meer. En tot overmaat van ramp counterde Noorwegen via Ada Hegerberg nog naar 3-1 en 4-1.