Stef Nijland scoorde twee keer voor PEC Zwolle

PEC Zwolle moeizaam langs De Graafschap

PEC Zwolle heeft zich zaterdag hersteld van de nederlaag van vorige week tegen SC Cambuur (1-0). Op eigen veld was de ploeg van trainer Ron Jans met 2-1 te sterk voor De Graafschap. Stef Nijland was de gevierde man bij PEC met twee doelpunten.

Lars Veldwijk had PEC al in de vierde minuut aan de leiding moeten brengen. Nijland stuurde hem diep, maar oog-in-oog met Hidde Jurjus, schoot hij op de benen van de doelman. In de loop van de eerste helft zou blijken dat de combinatie Nijland-Veldwijk andersom meer succes had.

Halverwege de eerste helft kreeg PEC de 1-0 in de schoot geworpen. Bryan Smeets leverde de bal klungelig in bij Veldwijk, die met een kort tikje breed Nijland de openingstreffer gunde. Tien minuten later zorgde hetzelfde recept voor 2-0. Veldwijk legde de bal met de borst klaar, waarna Nijland prachtig in de kruising schoot.

Nathan Kabasele (m) heeft 2-1 gescoord, Nathaniel Will (r) en Bryan Smeets feliciteren hem
    De Graafschap-trainer Jan Vreman geeft Bryan Smeets instructies
    Wout Brama (m) in duel met Mark Diemers
    Bryan Smeets baalt. Door zijn foute pass komt PEC Zwolle op 1-0
    Lars Veldwijk (l) gaf twee keer een assist op Stef Nijland

De Graafschap kon, in tegenstelling tot de afgelopen weken, nauwelijks een vuist maken. Alleen Youssef El Jebli kon met twee schoten voor wat gevaar zorgen. Er leek dan ook weinig aan de hand voor PEC, maar dat veranderde in de tweede helft.

PEC liep na rust steeds verder terug en leek de voorsprong van 2-0 wel best te vinden. Daardoor groeide De Graafschap in de wedstrijd en kwam na ruim een uur zelfs terug tot 2-1: invaller Nathan Kabasele ontsnapte en schoot tussen de benen van Van der Hart door raak.

De Graafschap zette daarna aan voor de gelijkmaker. Via Karim Tarfi kreeg de hekkensluiter de nodige kansen, maar zijn schoten werden steeds geblokt door een verdediger van PEC. De thuisploeg hield daardoor stand en meldt zich door de zege in de riante subtop.