NOS Wielrennen

Cancellara klopt Stybar in Strade Bianche

Cancellara wint Strade Bianche na spannende finale

Fabian Cancellara heeft voor de derde keer de Strade Bianche op zijn naam geschreven. De Zwitser bleef in Siena de winnaar van vorig jaar, Zdenek Stybar, net voor.

Op de witte grindwegen van Toscane leek het een gevecht tussen wereldkampioen Peter Sagan, Cancellara en Stybar te worden. Zij vormden in de finale een elitegroepje met ook nog Gianluca Brambilla erbij.

Maar het was juist Brambilla die tot twee keer toe het hazenpad koos. Zijn laatste poging, op zo'n zes kilometer van de finish, leek te slagen. De Italiaan van Etixx kon het plein van Siena bijna ruiken, toen Cancellara samen met Stybar op het laatste steile klimmetje alsnog de aansluiting vond.

2008 en 2012

Het was aan de Tsjech om het ploegenspel af te maken, maar hij slaagde er in de smalle straatjes niet in om de Zwitser nog te passeren.

Brambilla mocht als nummer drie nog wel het podium op. Hij bleef wereldkampioen Sagan, tweede in 2013 en 2014, nog voor.

De 34-jarige Cancellara, bezig aan zijn laatste seizoen, had vooraf al gezegd zijn zinnen op de instant-klassieker te hebben gezet. Hij won de Strade Bianche, een 176 kilometer lange koers met circa zeventig kilometer stroken over onverharde grindpaden, ook al in 2008 en 2012.

Strade Bianche in 2014

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl