Frozen is vanaf maandag niet meer via Netflix te bekijken
NOS Nieuws

Boze kleuters, wanhopige ouders: Frozen verdwijnt van Netflix

Paniek bij veel jonge ouders: de populaire Disney-film Frozen - denk: een zingende sneeuwpop, een stuntelende eland, en twee prinsessen - wordt van Netflix afgehaald. Reden is het verstrijken van de rechten.

Het bedrijf kan nog zo vaak 'Let it Go' twitteren, een verwijzing naar een van de populairste liedjes uit de film, veel ouders zijn bang dat hun kinderen amper over het gemis heen zullen komen: "Dat wordt een huilende dochter!"

"Waarom gaat Frozen van netflix af? Zal mijn dochter erg verdrietig van worden", twittert een verongelijkte vader.

Op Facebook vraagt een moeder zich af waarom de streamingdienst het nieuws niet wat eerder bracht: "Dan had ik mijn dochters kunnen voorbereiden nu zijn ze net dit weekend uit logeren en dus geen laatste keer Frozen."

Iemand anders houdt het bij "Nou wat raar!!!!! Zullen onze meiden echt niet leuk vinden!!!!!" en een volgende moeder snapt zelf "het hele verhaal met rechten echt wel", maar wijst Netflix erop dat haar teleurgestelde dochter van 2 het allemaal niet zo goed zal begrijpen.

De tegenreacties op Twitter laten zich natuurlijk raden. "BEGIN DAN NIET AAN KINDEREN", twittert ene Ron. Renate wijst boze Facebookouders op de mogelijkheid om "gewoon lekker buiten te gaan spelen" in plaats van "ruzie met je kinderen te krijgen vanwege een film die er niet op staat".

Overigens verdween de film vorig jaar ook al van Netflix, om na een paar weken weer terug te keren. Gebeurt dat nu niet, dan kunnen ouders altijd nog uit de voeten met de goede raad van prinses Elsa: "Laat het los, mensen. Laat het gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl