NOS Schaatsen

Wüst heeft wel oren naar hereniging met Kramer

Wüst ziet hereniging met Kramer wel zitten

Voorlopig houdt ze nog even alle opties open. Ook voor een hereniging met Sven Kramer staat Ireen Wüst dus wel open. "Het is natuurlijk de grootste sportman van Nederland. Dus als je met Sven Kramer kunt trainen is dat natuurlijk altijd mooi. Ik zou het zeker overwegen", antwoordt de schaatsster aan de vooravond van de WK allround in Berlijn op de vraag of ze zou ingaan op een uitnodiging om weer bij het team van Kramer aan te sluiten.

Geld tot het einde van het seizoen

De twee beste schaatsers van Nederland reden jarenlang samen bij TVM. Twee jaar geleden stopte TVM met sponsoring en splitsten de wegen van het duo. Na een tussenjaar bij Team Continu koos Wüst ervoor een eigen team op te zetten. Dat bleek lastiger dan verwacht. Wüst slaagde pas in december in haar speurtocht naar een geldschieter. Justlease.nl stapte in, maar voorlopig tot het einde van het seizoen.

Op schaatsgebied zat het Wüst aanvankelijk ook niet mee. Een val in de voorbereiding kostte haar het voorseizoen. Inmiddels staat ze er een stuk beter voor. Of ze goed genoeg is om de WK allround weer naar hand te zetten, durfde ze in Berlijn niet te zeggen. "Ik vind het moeilijk aan te geven waar ik sta. Ik weet wel dat ik beter ben dan op de EK." Daar verloor ze van de Tsjechische Martina Sábliková. In Berlijn opnieuw haar belangrijkste opponente.

Handtekening

Een wereldtitel allround zou Wüst in deze onzekere tijden goed uitkomen. "Het zou fantastisch zijn zondag met de wereldtitel naar huis te gaan." Ongetwijfeld ook met het oog op de toekomst. Vrij van zorgen voor volgend seizoen is ze nog niet. "De handtekening is nog niet gezet", zegt ze over de gesprekken met haar sponsor.

Dit seizoen won ze nog geen titel. En dat is voor Wüst even wennen. "Ik denk dat ik gezien het voorseizoen nog niets verloren heb en dat ik best trots op mezelf mag zijn", oordeelt ze over haar stijgende lijn richting de WK allround.

Ireen Wüst tijdens de training in Berlijn

Het feit dat ze nu een eigen team heeft, betekent niet dat Wüst niet om zich heen kijkt. "Je moet kijken naar de beste setting, de meest professionele setting waarin ik de komende twee jaar denk het hoogst mogelijke te behalen. In principe is dit de weg waarmee ik bezig ben." Ook als de mogelijkheid er is om weer met Kramer te gaan werken? "Ik zou in ieder geval het gesprek aangaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl