De politie heeft zwarte schermen geplaatst rond het huis van Everink
NOS Nieuws

Politie bevestigt: Everink is door misdrijf omgekomen

De politie bevestigt dat de man die vanochtend dood in een huis in Bilthoven werd gevonden zakenman Koen Everink (42) is.

Everink is volgens de politie door een misdrijf om het leven gekomen. Het onderzoek ter plaatse naar de omstandigheden waaronder hij om het leven kwam, is nog in volle gang en zal volgens NOS-verslaggever Remco Andringa ook morgen nog voortduren. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Volgens Andringa schetste iedereen die hij vandaag over Everink heeft gesproken het beeld van een "nette zakenman waar geen verdacht luchtje omheen hangt".

'Koen Everink was een geslaagd zakenman'

Een deel van de straat waar Everink woonde, is afgesloten en er zijn zwarte schermen geplaatst om het huis. Ook is een auto meegenomen voor verder onderzoek. Everink werd gevonden door zijn dochtertje van 6, dat de buren waarschuwde.

Koen Everink kwam in 2012 in het nieuws toen hij tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena zwaar werd mishandeld door Badr Hari. De kickbokser kreeg daarvoor en voor vijf andere geweldszaken een gevangenisstraf van 2 jaar waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

Ook moest hij een schadevergoeding van 37.000 euro betalen aan Everink voor gederfde inkomsten. Everink zat naar eigen zeggen drie maanden later nog steeds met mentale en fysieke schade.

Bedreiging

Sinds de mishandeling van Everink door Badr Hari in de publiciteit kwam voelde Everink zich bedreigd. Bronnen meldden aan de NOS dat de zakenman regelmatig werd aangesproken en verwensingen naar zijn hoofd kreeg. Zo zeiden jongens van Marokkaanse afkomst volgens Everink dat hij de carrière van Badr Hari had geschaad.

Everink durfde alleen nog de straat op met beveiliging, omdat hij bang was dat hem iets zou overkomen. Hij was daarom het liefst in het buitenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl