Douwe Bob tijdens de presentatie
NOS Nieuws

'Dit is typisch Douwe Bob', zeggen velen. Wat vind jij?

Een 'typisch Douwe Bob-nummer', 'lekker catchy' en 'authentiek'. Het is een greep uit de eerste reacties op het lied Slow Down waarmee singer-songwriter Douwe Bob meedoet aan het Eurovisie Songfestival in Zweden.

Songfestival-kenners zijn overwegend positief. Muziekjournalist Leo Blokhuis betitelt Slow Down als "een mooi liedje". AD-recensent Stefan Raatgever is enthousiast over de gitaarsolo, "die terug is op het Songfestival". De Volkskrant geeft de plaat vier van de vijf sterren. Recensent Chris Buur schrijft dat "een finaleplaats moet lukken met Douwe Bobs smakelijke americana".

3FM-dj Frank van der Lende heeft goede hoop dat Douwe Bob doordringt tot de finale. "Zijn liedje is bijzonder leuk. En de concurrentie niet echt." Zijn collega-dj bij Radio 538, Coen Swijnenberg, zegt dat we als Nederland met dit nummer kunnen aankomen bij het Songfestival. "Maar een goed liedje zegt niets over de score op het Songfestival", aldus Swijnenberg.

Makkelijk mee te zingen

Via Twitter laten veel mensen weten wat ze van het nummer vinden. Natascha was in eerste instantie vrij negatief over de deelname van Douwe Bob aan het Songfestival. Nu ze het nummer heeft gehoord, is ze positiever. "Het nummer klinkt best wel leuk eigenlijk", schrijft ze op Twitter.

Joris zegt op zijn beurt dat het nummer makkelijk mee te zingen is en Eveline krijgt het nummer niet meer uit haar hoofd.

Maar er is ook kritiek. Volgens Rik valt het nummer te weinig op voor zo'n muziekcircus. Marlies vindt het liedje ook 'een beetje gewoon'.

Protestnummer

Douwe Bob gaf aan dat zijn inzending een aanklacht tegen de prestatiedrang is. "Het is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. We moeten ons levenstempo vertragen."

Het Songfestival is dit jaar in Stockholm. Douwe Bob moet in de eerste halve finale op 10 mei aantreden. De tweede halve finale is twee dagen later en de finale weer twee dagen later, op 14 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl