NOS SportAangepast

Isner nu snel klaar met Mahut

De Amerikaanse tennissers hebben hun eerste wedstrijd om de Hopman Cup met 3-0 gewonnen van Frankrijk.

Alle ogen waren gericht op de wedstrijd tussen John Isner en Nicolas Mahut. Zij speelden vorig jaar op Wimbledon de langste partij ooit. Pas na ruim elf uur (70-68 in de vijfde set) stapte de Amerikaan als winnaar van de baan.

Deze keer was Isner in 90 minuten klaar met Mahut: 6-3, 7-6 (5). De Fransman maakte veel minder fouten dan Isner (4 om 20), maar wist de Amerikaan geen enkel keer te breken.

Bethanie Mattek-Sands had toen al van Kristina Mladenovic gewonnen: 3-6, 6-3, 6-1. Isner en Mattek-Sands zegevierden daarna ook in het dubbelspel.

Italië verslaat Britten

Ook Italië won zijn eerste duel in het Australische Perth. Het dubbelspel gaf in de wedstrijd tegen de als tweede geplaatste Britten de doorslag.

Francesca Schiavone had Italië met een 7-5, 6-3 overwinning op de pas 16-jarige Laura Robson een voorsprong bezorgd. Het duel werd vervolgens door Andy Murray met een 7-5, 6-1 zege op Potito Starace weer in evenwicht gebracht.

In het dubbelspel leken de Britten door te stomen. Na de winst van de eerste set braken Murray en Robson in de zevende game van de tweede set Schiavones opslag. Dat was voor Italië het sein er een schepje bovenop te doen. Murray en Robson konden dat tempo niet aan en bezweken alsnog.