FC Utrecht beëindigt droomreeks VVSB en is bekerfinalist

Utrecht beëindigt sprookje VVSB en is bekerfinalist

FC Utrecht heeft voor de zesde keer de finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De drievoudig bekerwinnaar maakte in de halve eindstrijd met enige moeite een eind aan de droomreeks van topklasser VVSB door in Utrecht met 3-0 te winnen.

Het Noordwijkerhoutse bekerfeestje kon al een tijdje niet meer kapot, maar dat betekende niet dat de honger gestild was. VVSB droomde van de ultieme stunt en had daarvoor een simpel strijdplan uit de hoge hoed getoverd: met de grootste zorg werd een paarsgele muur voor het doel van Ruben Valk gemetseld.

Dat betekende overigens niet dat er geen doorkomen aan was voor de Utrechtse aanvallers. De 90 minuten lange belegering leverde een reeks kansen op, die echter vooral door Ruud Boymans recht op de uiterst koele doelman Valk werden afgevuurd.

Schlemiel

De rust werd door VVSB zonder averij bereikt. En naarmate de tweede helft vorderde, werd het geloof in een een nieuwe stunt groter. Peet van der Slot groeide echter, zonder schuld, uit tot de schlemiel van de avond: de verdediger verlengde een schot van Mark van der Maarel tot achter zijn eigen doelman.

De muur was eindelijk geslecht, tot groot verdriet van alles wat Noordwijkerhouts was. Twee minuten later maakte het verdriet plaats voor berusting: Sébastien Haller schoot van dichtbij binnen en de wedstrijd was beslist. Patrick Joosten bracht in blessuretijd met een fraai schot de eindstand op 3-0.

Na afloop was er in beide kampen feest: FC Utrecht was blij met het bereiken van de finale en VVSB vierde met de grote schare fans een onvergetelijk bekerseizoen.