Verschillende soorten xtc-pillen
NOS Nieuws

Justitie eist tot acht jaar cel voor bezit grondstoffen harddrugs

Het Openbaar Ministerie eist celstraffen van acht jaar tegen twee mannen voor het in bezit hebben van een raketwerper en grote hoeveelheden grondstoffen voor drugs. De spullen zijn in 2014 ontdekt in een loods in Eindhoven. Het zou gaan om een drugslaboratorium.

Tegen een derde verdachte is drie jaar cel geëist. Hij verhuurde de loods aan de twee mannen en had volgens justitie kunnen weten wat zich daar afspeelde.

De politie had nog een vierde verdachte in beeld, maar die is vorig jaar doodgeschoten.

Politie-inval

De politie kreeg het drugslaboratorium in 2014 in het vizier doordat de verhuurder voor de huurders ruim 16.000 liter formamide had besteld. Dat is een grondstof om de synthetische drugs amfetamine mee te maken.

Bij de inval in de loods trof de politie naast de formamide ook andere ingrediënten en machines aan voor het maken van xtc-pillen. Daarnaast vond de politie een raketwerper en andere wapens in de loods.

De twee huurders worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wapenwet. Het Openbaar Ministerie eist een lagere straf voor de verhuurder, omdat die waarschijnlijk niet actief bij de drugsproductie betrokken was.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl