Er is veel belangstelling voor het failliete Perry Sport.
NOS Nieuws

Investeerder wil doorstart voor alle Perry-winkels

Er zijn zo'n twintig gegadigden voor de failliete winkelketens Perry Sport en Aktiesport. Zowel Nederlandse als buitenlandse partijen hebben zich gemeld. Uiterlijk woensdag moeten belangstellenden een bod hebben uitgebracht, bevestigt curator Toni van Hees.

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Convent Capital is één van de belangstellenden, meldt managing partner Dirk Hoorn. Convent Capital werkt onder meer met geld van de Brabantse zakenfamilie Van Puijenbroek.

Doorstart

De investeringsmaatschappij heeft alleen belangstelling voor Perry Sport. Het streven is een doorstart te maken met alle winkels van Perry Sport. Meer kan Convent Capital tijdens het biedproces in het openbaar niet zeggen over de plannen.

Perry Sport en Aktiesport gingen vorige week beide failliet. Perry Sport kwam mede in problemen door de ondergang van V&D, waar het elf filialen had. Het wegvallen van de omzet van die winkels kon het niet dragen.

Optimistisch

Curator Toni van Hees toont zich niettemin optimistisch over een voortbestaan van zowel Perry Sport als Aktiesport. "Het zijn doorgaans goede winkels. Daarom bestaat er een goede kans dat de ketens worden overgenomen. Woensdagmiddag om twee uur moeten de biedingen binnen zijn."

Beide bedrijven waren onderdeel van het failliet verklaarde moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG). In totaal werkten bij USG ruim 2.000 mensen. Perry Sport heeft in Nederland zo'n 75 winkels, Aktiesport zo'n 180 winkels. De winkels blijven voorlopig open, ook de webwinkels zijn nog in de lucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl