Skigebied in de Sierra de Guadarrama, een bergketen in Centraal-Spanje
NOS Nieuws

82 wandelaars in Spanje gered uit ingesneeuwd bergstation

In Spanje is een groep van 82 mensen gered uit een ingesneeuwd bergstation. Vijftien van hen waren minderjarig. Ze zaten vast op 1800 meter hoogte doordat de kabelbaan door een hevige sneeuwstorm niet meer werkte. De wandelaars zijn ongedeerd.

Reddingswerkers moesten zich een weg banen door anderhalve meter sneeuw van de Sierra de Guadarrama om bij de wandelaars te komen. De bergketen in de buurt van Madrid is een populair wintersportgebied.

Jonge kinderen

Volgens Spaanse media zaten er in de groep hele jonge kinderen. De jongste was een jongetje van twee. Daarnaast waren er zeven kinderen tussen de 4 en 7 jaar. De andere zeven waren tussen de 9 en 17 jaar.

De meeste kinderen waren met hun familie aan het wandelen in de sneeuw. Twee wandelaars van 15 en 17 waren alleen de bergen ingegaan.

Doden in Morella

Gisteren zijn twee vrouwen dood aangetroffen in de bergen in het oosten van Spanje. Zij waren tijdens een sneeuwwandeling in de buurt van Morella de weg kwijtgeraakt. Ze hadden om hulp gevraagd met hun mobiele telefoon, die kort daarna uitviel.

Een man die ook in het groepje zat, kon worden gered. Hij had lichte bevriezingsverschijnselen. Bij de reddingsactie werden helikopters ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl