Donald Trump op een campagnebijeenkomst in Alabama
NOS Nieuws

Nu ook steun van senator voor Trump

In de Verenigde Staten heeft zich voor het eerst een senator achter de presidentskandidatuur van Donald Trump geschaard. "Op dit moment in de Amerikaanse geschiedenis moeten we Amerika weer groot maken", beargumenteerde Jeff Sessions zijn keuze voor duizenden Republikeinse toehoorders op een bijeenkomst in Alabama.

De lijst van steunbetuigingen van prominente Republikeinen voor Trump wordt snel groter. De afgelopen week spraken onder anderen de gouverneurs Chris Christie (New Jersey) en Paul LePage (Maine) hun steun voor Trump uit.

De groeiende steun voor Trump is tegen het zere been van de Republikeinse partijtop, die de onbehouwen miljardair als een gevaar ziet voor het uitdragen van het Republikeinse gedachtengoed. De voorkeur van de partijleiding gaat uit naar Marco Rubio.

Super Tuesday

Senator Sessions zei tegen zijn gehoor in Alabama dat Trump de beste keuze is om illegale immigratie aan te pakken. Hij droeg een campagnepetje van Trump.

Alabama is een van de elf staten waar dinsdag, op 'Super Tuesday', voorverkiezingen zijn. Trump gaat in de peilingen bij de Republikeinen nog altijd ruim aan de leiding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl