NOS Wielrennen

Eerste test mountainbiker Van der Poel geslaagd

Eerste test mountainbiker Van der Poel geslaagd

Mathieu van der Poel is zondag als derde geëindigd in de vierde en laatste etappe van Afxentia 2016, het eerste deel van de Cyprus Sunshine Cup. De Nederlandse veldrijder die op Cyprus debuteerde als mountainbiker, moest na een race over 29,5 kilometer 48 seconden toegeven op de Italiaanse winnaar Marco Aurelio Fontana.

Van der Poel moest zondag een inhaalwedstrijd rijden, omdat hij in de eerste ronde werd gehinderd door een renner die bijna ten val kwam.

In het algemeen klassement werd Van der Poel vierde, onder meer door een etappeoverwinning op vrijdag. De eindzege was voor de Zwitser Fabian Giger. Rudi van Houts finishte zondag in de laatste etappe als negende en werd in het algemeen klassement zevende.

Rustperiode

Van der Poel wil als mountainbiker naar de Olympische Spelen en probeert de komende periode zoveel mogelijk UCI-punten te verzamelen. Met zijn uitstekende debuut verbaasde hij zichzelf. "Ik had nooit verwacht dat ik dit al zou presteren in een toch wel sterk deelnemersveld."

Hij gaat zich nu voorbereiden op de eerste wereldbekerwedstrijd, eind april in het Australische Cairns. "Mijn crossseizoen was misschien niet erg lang, maar wel intensief", aldus Van der Poel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl