De Belgische eurocommissaris Marianne Thyssen
NOS Nieuws

Eurocommissaris: geen extra geld naar Duitsland

Eurocommissaris Thyssen voor Sociale Zaken denkt niet dat Duitsland extra financiële steun krijgt vanwege het vluchtelingenprobleem in het land. In een interview met Duitse media zegt Thyssen dat het waarschijnlijk blijft bij de 7,5 miljard euro uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) die aan het land is toegezegd over de periode 2014-2021.

De Belgische eurocommissaris erkent dat Duitsland meer dan andere landen gebukt gaat onder de Europese vluchtelingencrisis, maar zegt dat de Duitsers het ook aan hun stand verplicht zijn om een grotere bijdrage te leveren. Ze wijst op de lage werkloosheid en de goed functionerende markteconomie in Duitsland.

"We kunnen niet zomaar meer geld overmaken naar Duitsland ten koste van de landen die minder onder de vluchtelingensituatie lijden", zegt Thyssen.

In 2017 is er een tussentijdse evaluatie van de ESF-gelden, die onder meer zijn bedoeld om de integratie van vluchtelingen te bekostigen. Thyssen sluit niet helemaal uit dat dan nieuwe bedragen worden afgesproken. "Maar dat zal niet eenvoudig zijn. Daarvoor is een besluit van de Europese Raad nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl