Terell Ondaan viert zijn doelpunt met de meegereisde supporters

Ondaan bezorgt Willem II belangrijke zege bij Vitesse

Willem II heeft zaterdag een belangrijke en verrassende zege geboekt op Vitesse. In Arnhem zorgde Terell Ondaan, net teruggekeerd van een zware knieblessure, na ruim een uur voor het enige doelpunt in het bijzonder saaie duel: 0-1.

Het duurde lang voor het duel in de Gelredome op gang kwam. Beide ploegen verzandden in tikjes breed en achteruit. Pas in de 24ste minuut viel er iets van gevaar te bespeuren, toen Sheran Yeini van ver op het doel van Kostas Lamprou schoot. De doelman van Willem II kon echter makkelijk plukken.

Lamprou werd nog het meest in de problemen gebracht door zijn eigen aanvoerder Jordens Peters. Die speelde ineens keihard terug op zijn doelman. Lamprou kon ternauwernood een voet tegen de bal krijgen en voorkwam zo de 1-0 voor Vitesse. Voor de rest was het een povere bedoening.

Kopbal Ondaan

Ruim tien minuten na rust was Lamprou kansloos op een pegel van Marvelous Nakamba, maar het schot van de middenvelder ketste via de lat over. Dat schot leek een offensief van de thuisploeg in te luiden, maar het was Willem II dat op voorsprong kwam. Ondaan knikte knap binnen uit een hoekschop van Lucas Andersen.

Vitesse moest in de achtervolging, maar slaagde er nauwelijks in een kans te creëren. Willem II hield daardoor stand en boekte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Vooral omdat concurrenten Excelsior en SC Cambuur dit weekend ook wonnen.

"Het is geweldig om zo terug te komen na een blessure aan mijn kruisband, binnenband en meniscus. Blijdschap in de kleedkamer zoals vandaag heb ik nog nooit meegemaakt", zei Ondaan na afloop. "De afgelopen weken hebben we veel kansen gemist en dat begon te irriteren. Maar we hebben als mannen met elkaar gesproken."