PSV wint ook achtste duel na de winterstop

Marco van Ginkel viert de openingsgoal tegen ADO Den Haag
    Marco van Ginkel (l) in duel met Kevin Jansen (r)
    Jurgen Locadia haalt uit tegen ADO, met Dion Malone als tegenstander

PSV heeft ook zijn achtste duel na de winterstop gewonnen. Drie dagen na de krachtenslopende Champions League-ontmoeting met Atlético Madrid (0-0) bleek de Eindhovense ploeg nog genoeg energie over te hebben om thuis ADO Den Haag met 2-0 te vloeren.

ADO bleef behoudens een slippertje in de eerste minuut van verdediger Vito Wormgoor aardig overeind voor de pauze. Na een overstapje van Mike Havenaar was er zelfs een aardige scoringskans voor Danny Bakker, wiens schot beheerst gekeerd werd door doelman Jeroen Zoet.

Héctor Moreno was namens PSV dicht bij de 1-0 toen hij na een hoekschop vanaf links de bal op de lat volleerde. De Mexicaan blesseerde zich daarbij, maar kon verder en dat gold ook voor Jetro Willems. De linksback overleefde een vroege aanslag van Dion Malone, maar werd in de 70ste minuut wel vervangen.

Van Ginkel breekt de ban

PSV ging na rust fel op jacht naar een treffer en ADO kon maar moeizaam onder de druk uitkomen. Topscorer Luuk de Jong schoot rakelings naast na een voorzet van Gastón Pereiro en de aanvoerder schoot uit een hoekschop ook nog over.

De tijd begon te dringen voor PSV, dat de inzet ruim een kwartier voor tijd eindelijk beloond zag worden: een door doelman Martin Hansen weggebokste bal belandde voor de voeten van Jürgen Locadia, die uithaalde en de bal onderweg naar het doel nog getoucheerd zag worden door Marco van Ginkel.

De Jong, die eerder dus twee kansen had laten liggen, bracht zijn seizoensaantal kort voor tijd alsnog op 18 treffers. Gianni Zuiverloon gaf de PSV-aanvoerder ruim de tijd om de bal aan te nemen en De Jong wist wel raad met het buitenkansje.