FC Twente viert de goal van Zakaria El Azzouzi (l)

FC Twente boekt tegen FC Groningen vijfde zege op rij

FC Twente lijkt definitief te zijn verlost van degradatiezorgen. De Tukkers wonnen zaterdag op eigen veld met 2-0 van FC Groningen. Dat betekent alweer de vijfde overwinning op rij voor de ploeg van René Hake, die inmiddels stevig in de middenmoot staat.

Groningen begon nog wel aardig aan het duel met een hard schot van Oussama Idrissi, maar daarna was het vooral Twente dat de klok sloeg. Met af en toe oogstrelende combinaties probeerde de thuisploeg gevaar te stichten voor het doel van Sergio Padt en dat gevaar kwam er ook.

El Azzouzi

Jerson Cabral was na ruim tien minuten al dichtbij de 1-0, maar zijn schotje viel net over de lat. Een paar minuten daarna was het wel raak. Hakim Ziyech bediende met een steekbal de mee opgekomen Hidde ter Avest. Die zette voor en bij de eerste paal tikte Zakaria El Azzouzi binnen.

Groningen probeerde daarna de controle over te nemen, maar slaagde daar nauwelijks in. Twente bleef eenvoudig overeind en speelde soms zelfs een tikkeltje hautain, tekenend voor het vertrouwen dat in de afgelopen weken is gegroeid.

Zakaria el Azzouzi maakt de 1-0

Counter

Na rust leek Twente vrolijk door te gaan. Ziyech was binnen een minuut al gevaarlijk met een stift, maar Padt kreeg er een hand tegen. Daarna zakte de thuisploeg echter in en kon Groningen aan aanvallen denken. Een voorzet van Idrissi ging maar net aan Michael de Leeuw voorbij.

Danny Hoesen was nog het dichtst bij de 1-1, maar zijn schotje was te slap om het Nick Marsman echt lastig te maken. Tien minuten voor tijd besliste Cabral het duel in het voordeel van Twente. Ziyech stuurde Kamohelo Mokotjo in een snelle counter diep, die de bal panklaar voor Cabral neerlegde. De aanvaller faalde niet.