NOS Wielrennen

Reus in Omloop weer terug op topniveau

Reus: ik heb mijn visitekaartje afgegeven

De Omloop Het Nieuwsblad werd een prooi voor Greg Van Avermaet, maar ook Kai Reus mag zich de morele winnaar noemen. Toch voelde dat niet zo.

"Je vecht er jaren voor om weer terug te komen op niveau. En dan loopt het zo af. Dat is pech", aldus de inmiddels 31-jarige Reus, die de hele dag in de aanval was maar uiteindelijk als 71ste over de finish kwam. "Ik moet tevreden zijn, maar ik kan bijna wel janken."

Elf dagen coma

De voormalig marathonschaatser werd ooit gezien als een groot talent bij Rabobank. Tot hij ten tijde van de Tour de France in 2007 ernstig gewond raakte bij een trainingsongeluk.

Reus werd elf dagen in een kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis van Grenoble. Maar toen begon de lijdensweg pas echt. Reus keerde terug in het peloton, maar worstelde met de naweeën - fysiek en mentaal - van de val. In 2010 scheidden de wegen van Reus en Rabobank. De beschadigde wielrenner zette een punt achter zijn loopbaan.

'Dit wordt mijn dag'

Uit liefde voor de sport besloot Reus een jaar later weer op de fiets te stappen, weliswaar op een lager niveau bij ploegen als Cycling Team De Rijke, United Health Care en tegenwoordig Veranda's Willems. Met een hoofdrol in de Omloop Het Nieuwsblad als voorlopig hoogtepunt.

"Ik werd vanochtend wakker en ik voelde me zo goed. Tegen de ploegleiding zei ik: dit wordt mijn dag. Dan rijd je zo'n koers en rijd je lek op de Paddenstraat. Hoeveel pech kan je hebben?"

Jac Orie zei in oktober al tegen Richard Plugge: je moet Reus pakken. Maar ze hebben niet geluisterd

Kai Reus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl