De 30-jarige bestuurder wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag
NOS Nieuws

Belgische agenten doen aangifte na wilde achtervolging op A27

Twee Belgische agenten hebben in Nederland aangifte gedaan van poging tot doodslag. Bij een achtervolging probeerde de verdachte hen gistermiddag een paar keer met een rotgang van de weg te rijden, laat de politie weten.

Toen de twee agenten bij een verkeerscontrole een bestelbusje lieten stoppen, vonden ze in de laadruimte een heleboel dozen, maar ook drie mensen. Om die wat wonderlijke situatie op te helderen, zou de bestuurder achter de agenten aan meerijden naar het bureau.

Maar toen de agenten de snelweg wilden verlaten ging het mis. De bestuurder van het bestelbusje gaf vol gas en ging er vandoor.

Toen het de Belgische agenten was gelukt om voor het busje te komen, trapte de bestuurder nog wat harder op het gaspedaal en reed recht op hen af. Door ook gas bij te geven is een aanrijding voorkomen die door de hoge snelheid ernstige gevolgen had kunnen hebben, aldus de politie in een verklaring.

  • Mainstay Media Breda/Rob de Haas
    De Nederlandse politie heeft geholpen de verdachte klem te rijden
  • Mainstay Media Breda/Rob de Haas
  • Mainstay Media Breda/Rob de Haas
    De politie heeft behalve de bestuurder, nog vijf mensen aangehouden

De bestuurder probeerde nog een paar keer de politie van de weg te rijden. Op dat moment waren de auto's de grens al over met Nederland.

De bestuurder van het bestelbusje haalde nog meer gevaarlijke capriolen uit: hij naderde een file in de richting van de A27, maar dat weerhield hem er niet van om met 140 kilometer per uur over de vluchtstrook langs het verkeer te rijden.

Uiteindelijk werd de bestuurder, een 30-jarige inwoner van Arnhem, met hulp van de Nederlandse politie klemgereden en aangehouden. In het busje zaten verder twee mensen op de voorbank en drie mensen in de laadruimte. Alle vijf zijn van Aziatische afkomst. Ook zij zijn gearresteerd.

Het mogelijke motief voor de vluchtpoging bleek bij nadere inspectie: het voertuig bleek vol te liggen met genoeg spullen om een volledige hennepkwekerij op te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl