Tom van Weert (r) tekende voor twee treffers tegen NEC

Excelsior weet eindelijk weer wat winnen is

Excelsior heeft dankzij een 2-0 thuiszege op NEC een einde gemaakt aan een reeks van twaalf wedstrijden zonder overwinning.

In de attractieve eerste helft was NEC de betere ploeg en kreeg het ook de eerste kans: Jeffrey Leiwakabessy, voor het eerst dit seizoen in de basis, stoomde na tien minuten op over links en gaf een voorzet op maat op Anthony Limbombe, die iets te gehaast schoot en de bal naast zag gaan.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak: Christian Santos liet de bal op het middenveld van zijn voet springen, Tom van Weert pikte de bal op, ging recht op het doel af en poeierde vanaf een meter of twintig de bal over doelman Brad Jones heen.

Excelsior-spits Tom van Weert (9) tekende op fraaie wijze voor de 1-0 tegen NEC

NEC had ook daarna het beste van het spel en kreeg via Joey Sleegers nog een aardige kans. Doelman Tom Muyters hield hem echter met een snoekduik van scoren af.

Achtste treffer Van Weert

Ook de tweede helft was boeiend, met een jagend NEC en een counterend Excelsior. De thuisploeg was kort na rust gevaarlijk met een schot van Brandley Kuwas en een kopbal van Daan Bovenberg. En Van Weert was dicht bij zijn achtste treffer van het seizoen na een voorzet van Luigi Bruins.

De Nijmegenaren staken tot het einde veel energie in het veroveren van de bal, maar het aanvalsspel had te weinig om het lijf om de Rotterdammers van hun vijfde zege van het seizoen af te houden. Helemaal toen Van Weert alsnog die achtste treffer liet aantekenen, kort voor tijd na een fraai steekpassje van Adil Auassar.