Chris Christie en Donald Trump tijdens een debat in New Hampshire op 6 februari van dit jaar
NOS Nieuws

Gouverneur Christie steunt Donald Trump

Chris Christie, de gouverneur van New Jersey, gaat Donald Trump steunen in diens poging de Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te worden.

Hij maakte zijn steun voor Trump vanmiddag bekend tijdens een persconferentie van Donald Trump. Christie was zelf ook een Republikeinse kandidaat, maar trok zich terug na de eerste twee voorverkiezingen.

"Donald Trump is iemand die zich aan zijn beloftes houdt. Ik weet dat uit eigen ervaring in de lange tijd dat ik al bevriend ben met hem", zei Christie.

Hillary

Christie zei dat hij bovenal wil voorkomen dat Hillary Clinton president wordt. "En de beste persoon om dat te voorkomen is Donald Trump. Ik garandeer iedereen dat Trump degene is die Hillary en Bill Clinton in september niét tegenover zich willen zien."

Het is voor Trump de eerste keer dat hij de steun binnenhaalt van een kopstuk uit de Republikeinse Partij. Tot nu toe wilde het establishment zich niet branden aan de controversiële kandidaat. De voorkeur van de leiders van de partij gaat vooral uit naar zijn rivaal Marco Rubio.

Belofte?

Onduidelijk is of Trump de gouverneur ook een 'beloning' in het vooruitzicht heeft gesteld in de vorm van een belangrijke post wanneer Trump president mocht worden. Christie zelf zegt dat hem niks is beloofd.

Christie wist tijdens de voorverkiezingen maar weinig kiezers achter zich te krijgen. Wel wist hij in die periode een van Trumps grote concurrenten, Rubio, tijdens een televisiedebat in de hoek te zetten. Rubio verloor vervolgens de voorverkiezingen in New Hampshire van Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl