Politiefoto van Daniel en Samuel
NOS Nieuws

Toch nog celstraf na grappen over rechter

Twee Britse drugsdealers die op Facebook opschepten over de lage straf die ze hadden gekregen, moeten toch nog de cel in.

De broers Daniel en Samuel Sledden (27 en 22) waren opgepakt voor de verkoop van cannabis. In eerste instantie hadden ze van de rechter Beverley Lunt een voorwaardelijke straf gekregen.

Nog geen uur na zijn vertrek uit de rechtszaal schreef Daniel op Facebook: "Wat een geluk: 2 jaar voorwaardelijk is beter dan 3 jaar cel maat! Beverly Lunt kan me afzuigen".

Zijn broer was even arrogant: "Steek dat maar in je reet. aha lekker 2 jaar voorwaardelijk".

Ik kan alleen maar concluderen dat zij dachten dat ze het hof voor de gek hadden gehouden.

Rechter Lunt

Kort daarna werden de broers weer opgepakt. "Deze berichten bewijzen dat ze niet zijn veranderd. Ze hebben geen gevoel van verantwoordelijkheid gekregen", oordeelde Lunt vandaag.

"Ze joelden en schepten op. Ik kan alleen maar concluderen dat zij dachten dat ze het hof voor de gek hadden gehouden."

Excuses

Lunt nam het de twee vooral kwalijk dat ze de berichten op een openbaar medium hadden geplaatst. "Dit waren geen zinnen in een dagboek. Ze wilden dat anderen dit zouden lezen en delen."

De broers hebben inmiddels excuusbrieven aan de rechter gestuurd. Hoewel hun advocaat stelde dat de twee al genoeg gestraft waren omdat ze worden uitgelachen om de berichten, besloot Lunt de broers hun oorspronkelijke straf van 2 jaar te laten uitzitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl