De tent van Circus Renz is geveild
NOS Nieuws

Tent Circus Renz voor 80.000 euro geveild

De tent van Circus Herman Renz is voor 80.000 euro gekocht door een Nederlandse ondernemer. Dat gebeurde op een veiling van de Belastingdienst in Ermelo.

Milko Steyvers, oud-directeur van het failliete circus, is de circustent dus definitief kwijt. Enkele personen hadden nog wel voor hem geprobeerd om de tent terug te krijgen, maar dat is dus niet gelukt.

De circustent moest geveild worden omdat het circus een schuld van 130.000 euro had bij de Belastingdienst. De man die de circustent gekocht heeft, wil die nu gaan verhuren.

Vluchtelingen

Steyvers had de tent, die volgens hem officieel van een investeerder is, willen gebruiken om een nieuw circus te beginnen.

Hij zei gisteren in het radioprogramma Met het Oog op Morgen dat hij het vreselijk zou vinden als de tent in andere handen zou komen. "Want die tent en die tribune zijn helemaal naar mijn idee gemaakt en ik vind het gewoon verschrikkelijk dat iemand anders er met mijn idee vandoor gaat."

Steyvers had liever gezien dat de circustent zou worden gebruikt om vluchtelingen in onder te brengen. "Er is een tekort aan slaapplaatsen voor de vluchtelingen. Als deze tent dan toch gebruikt moet worden, dan zou ik hem gebruiken voor vluchtelingenopvang."

Steyvers staat de pers te woord voorafgaand aan de veiling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl