De agent haalde de vrouw bij de auto weg
NOS Nieuws

Agent die vrouw voor auto Dijkhoff wegtrok niet vervolgd

De agent die in oktober een vrouw uit Oranje voor de auto van staatssecretaris Dijkhoff wegtrok, wordt niet vervolgd. Het OM concludeert na het verhoor, het bestuderen van getuigenverklaringen, foto’s, situatieschetsen en filmmateriaal dat de man niets onrechtmatigs heeft gedaan.

In oktober belaagden boze burgers uit het Drentse dorp Oranje de auto van staatssecretaris Dijkhoff na een bijeenkomst over asielzoekers. De vrouw, die de auto van Dijkhoff "een dikke BMW" noemde, ging voor de wagen staan en versperde de doorgang. De agent in burger trok haar weg, waarna ze op de grond viel. Ze liep daarbij een pijnlijke arm op. Tegen de agent was aangifte gedaan van mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Escalatie voorkomen

Het OM stelt dat het handelen van de agent bedoeld was om escalatie te voorkomen en de staatssecretaris een veilige aftocht te garanderen. Het wegtrekken van de vrouw valt binnen de regels over geweldsgebruik van de politie, stelt het OM.

De politieman en officier van justitie betreuren het letsel dat de vrouw heeft opgelopen. Eerder bood staatssecretaris Dijkhoff zijn excuses aan en hij stuurde haar een Kerststol.

Bewoners van Oranje boos over komst extra asielzoekers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl