De twee krokodillen in het huis in Amsterdam-Oost
NOS Nieuws

Agenten stuiten in Amsterdam op krokodillen die geld bewaken

Bij een inval in een huis in Amsterdam-Oost hebben agenten twee levensgrote krokodillen aangetroffen die een grote som geld bewaakten.

De politie deed een inval in verband met een groot onderzoek in de handel in synthetische drugs.

De beesten bevonden zich in een ruimte waarbij het geld op zo'n manier opgeborgen lag, dat je eerste langs de krokodillen moet om erbij te kunnen. Doordat de eigenaar van de krokodillen de beesten naar een andere plek begeleidde, lukte het de agenten om het geld in te nemen.

Er zijn elf verdachten aangehouden, onder wie de eigenaar van de krokodillen. Naast de huiszoeking in Amsterdam-Oost zijn er nog zes panden doorzocht. Er werd in totaal 300.000 euro, kilo's synthetische drugs en enkele vuurwapens in beslag genomen. Bij een van de doorzoekingen werd voor meer dan een half miljoen euro aan crystal meth aangetroffen. De verdachten leverden volgens de politie op honderden adressen drugs, tot aan België toe.

Wat gebeurt er nu met de krokodillen?

Een woordvoerder van de politie zegt dat er voor de krokodillen een vergunning is en dat ze dus gewoon in het huis zullen blijven.

"Je moet het zien: als je aangehouden wordt en je hebt een hond thuis, dan zorg je dat iemand die hond te eten geeft. Dat gebeurt nu ook met die krokodillen", aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl