NOS Nieuws

Man in Kansas schiet zeker drie mensen dood

Zeker drie slachtoffers werden gedood, zo'n veertien anderen raakten gewond.

De politie in de Amerikaanse staat Kansas heeft een man doodgeschoten die even daarvoor op drie verschillende plaatsen mensen onder vuur had genomen. Zeker drie slachtoffers werden gedood, zo'n veertien anderen raakten gewond.

De 38-jarige schutter schoot eerst in de plaats Newton een vrachtwagenchauffeur die voorbijreed in zijn schouder. Daarna reed hij met zijn auto naar zijn werk in de stad Hesston. Onderweg trof hij een voorbijganger in zijn been.

Aangekomen bij zijn werk begon hij opnieuw te schieten, eerst op de parkeerplaats en daarna in het bedrijf zelf. Daar vielen de andere slachtoffers. "Het is verschrikkelijk wat hier gebeurd is", zei een politieman. "Dit gaat een heleboel mensen verdriet doen."

Het zoveelste schietincident in de VS waarbij willekeurige slachtoffers vallen, volgt nog geen week na de gebeurtenissen in de staat Michigan. Daar schoot zaterdag een taxichauffeur bij meerdere schietpartijen zes mensen dood. Ook nu heeft de politie nog geen idee wat de schutter bezielde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl