Saunders bij zijn motorclub Satudarah
NOS Nieuws

Taakstraf voor Voice of Holland-winnaar Ben Saunders

Zanger Ben Saunders is veroordeeld tot 180 uur taakstraf voor het mishandelen van een verkeersregelaar. Ook moet Saunders een schadevergoeding van ruim 2000 euro aan de verkeersregelaar betalen. Het OM had vijf maanden cel geëist.

De rechter heeft laten meewegen dat Saunders spijt heeft betuigd. Eerder zei de zanger in een interview dat hij geen excuses aan de verkeersregelaar wilde maken.

Bevrijdingsfestival

De mishandeling gebeurde vorig jaar mei in Hoorn. De vader van Saunders had ruzie met de verkeersregelaar. Toen de zanger dat vanuit zijn tattooshop zag, liep hij naar buiten en sloeg de man tegen de grond. De verkeersregelaar stond bij een weg die was afgezet vanwege het Bevrijdingsfestival.

Een broer van Saunders kreeg 120 uur cel voor betrokkenheid bij de mishandeling. De vader van de twee is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van tachtig uur.

Familie Saunders

De familie Saunders is vaker in aanraking gekomen met justitie. Zo is Dean Saunders veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf wegens brandstichting, mishandeling en wapenbezit.

Ben Saunders won in 2011 het eerste seizoen van de talentenjacht The Voice of Holland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl