De skyline van Peking
NOS Nieuws

Voor het eerst meer miljardairs in Peking dan in New York

Er wonen voor het eerst meer superrijken in Peking dan in New York. Volgens het Chinese tijdschrift Hurun Report zijn er nu honderd miljardairs gevestigd in Peking, tegenover 95 mensen met meer dan een miljard dollar in New York.

Hurun Report publiceert ieder jaar de 'Global Rich List'. Op die lijst wordt het aantal miljardairs per land in kaart gebracht. Uit het onderzoek van het magazine blijkt dat de Chinese elite snel groeit: afgelopen jaar kwamen er negentig nieuwe miljardairs bij, onder wie 32 inwoners van Peking.

Top tien

Ook China als geheel heeft nu meer miljardairs dan de Verenigde Staten. In China wonen 568 miljardairs, in de VS 535. De top tien van de 'Global Rich List' wordt nog wel gedomineerd door Amerikanen. Zeven van de tien rijkste mensen op de lijst komen uit de VS.

Op nummer één staat Microsoft-oprichter Bill Gates, zijn vermogen wordt geschat op tachtig miljard dollar. De eerste Chinees op de lijst, Wang Jianlin van vastgoedbedrijf Wanda, volgt op plek 21. Hij zou ongeveer 26 miljard bezitten.

De 'Global Rich List' werd voor het eerst opgesteld in 1999 door de Luxemburgse onderzoeker Rupert Hoogewerf, die in China Hu Run wordt genoemd. De lijst wordt nu jaarlijks gepubliceerd door zijn tijdschrift Hurun Report.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl