NOS NieuwsAangepast

Vierde dode door overstromingen

In het noordoosten van Australië is een vierde dode gevallen als gevolg van de overstromingen. Een 41-jarige vrouw werd uit haar auto gespoeld toen ze probeerde een ondergelopen weg over te steken. Na een nacht zoeken is haar lichaam gevonden.

Een 38-jarige man die aan het vissen was, wordt vermist en is waarschijnlijk ook om het leven gekomen. Eerder kwam al een man om het leven die was gaan zwemmen in een uit zijn oevers getreden rivier.

Bijbels

De staat Queensland kampt met de ergste overstromingen in decennia, nadat er in een paar weken tijd enorm veel regen is gevallen.

Een gebied zo groot als Frankrijk en Duitsland samen staat blank. Een plaatselijke woordvoerder zei dat de overstromingen "bijbelse proporties" hadden aangenomen.

Afgesneden

Zo'n 200.000 mensen zijn getroffen. De stad Rockhampton met 75.000 inwoners is praktisch van de buitenwereld afgesneden. De luchthaven en het treinstation waren al dicht en nu is ook een deel van de belangrijkste toegangswegen afgesloten vanwege de overstromingen.

Het regent nog steeds en het ziet er niet naar uit dat het weer snel verbetert. Het water zal dus de komende week waarschijnlijk hoog blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl