Jürgen Locadia in actie tegen Atlético Madrid

PSV houdt knap stand tegen Atlético

PSV is in de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Atlético Madrid knap overeind gebleven. In Eindhoven werd het 0-0.

In tegenstelling tot Atlético, twee jaar geleden nog verliezend finalist, is de knock-outfase onbekend terrein voor de huidige lichting PSV'ers. De mannen van trainer Phillip Cocu toonden echter aan dat ze er met recht staan: PSV trad de gerenommeerde tegenstander volwassen en zonder angst tegemoet.

Desondanks kregen de Madrilenen voor rust de betere kansen. Jeffrey Bruma moest al vroeg in het duel net voor de doellijn redding brengen en uitblinker Jeroen Zoet redde op prachtige wijze bij een inzet van Antoine Griezmann. PSV stelde daar een kans voor Davy Pröpper tegenover.

De bravoure van de thuisploeg liep in de tweede helft echter enkele deuken op. Zo moest Gastón Pereiro inrukken na zijn tweede gele kaart en (misschien nog wel belangrijker) hield de nog niet geheel fitte Andrés Guardado het na 75 minuten voor gezien.

Atlético voelde dat het tweeluik al in Eindhoven beslist kon worden en ging op zoek naar een doelpunt. Eerder was een rake kopbal van Diego Godín al afgekeurd. Met recht, want de Uruguayaan hing in de nek van Héctor Moreno.

Maar ook al werd de druk flink opgevoerd, de defensie van PSV raakte niet in paniek en bleef uiteindelijk vrij eenvoudig overeind. En dat zal vast als een morele overwinning gevierd worden.