NOS NieuwsAangepast

A76 mogelijk nog tot ochtendspits dicht na ongeluk met tankwagen

Bij een ongeluk met een tankwagen op de A76 bij Heerlen is de chauffeur omgekomen. De man raakte bekneld in zijn cabine toen de truck van de weg raakte en op zijn kop in de berm terechtkwam. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken.

De snelweg is tussen de Duitse grens en Simpelveld in beide richtingen afgesloten omdat er een gevaarlijk stof in de tank zit. Uit voorzorg zijn twee tankstations langs de snelweg ontruimd. De weg blijft mogelijk tot in de ochtendspits dicht.

De stof is het brandbare methylmethacrylaat, een grondstof voor kunststoffen. Er lekt vloeistof uit de tank. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaar is voor de omgeving.

Het chemische bedrijf uit het Roergebied dat de vrachtwagen geladen heeft, pompt de tank leeg. Daarna kan de vrachtwagen rechtop worden gezet en worden afgevoerd en kan ook het lichaam van de chauffeur uit de cabine worden gehaald.

Verkeerschaos

Na het ongeluk ontstond een verkeerschaos. Het verkeer wordt aangeraden Heerlen te mijden. Verkeer van Keulen richting Antwerpen wordt omgeleid via Luik; verkeer richting Eindhoven moet via Venlo rijden.

Mensen die in de ochtendspits de weg opgaan, wordt aangeraden de verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

A76 afgesloten na ongeluk tankwagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl