Max Verstappen tijdens de kwalficaties op het circuit van Maleisië
NOS Sport

Formule 1 zoekt spanning en sensatie in nieuw kwalificatiesysteem

In een poging het Formule 1-circuit nieuw elan te bezorgen, hebben de teambazen een voorstel ingediend voor een ander kwalificatiesysteem. Het voorstel beoogt een spectaculaire afvalrace, die de voorspelbaarheid waar het circuit de voorbije jaren onder gebukt ging, moet tegengaan.

Dinsdag voerden de elf teambazen urenlang overleg in Genève. Het voorstel van de teambazen deelt de kwalificaties op in drie delen, van achtereenvolgens zeven, zes en vijf minuten. De teambazen leggen het plan 4 maart voor aan de World Motor Sport Council (WMSC).

Het voorstel is een reactie op de kritiek die de Formule 1 al enige tijd krijgt. De koningsklasse van de autosport ligt onder vuur omdat de races niet genoeg spanning zouden brengen. Zelfs Formule 1-baas Bernie Ecclestone bekritiseerde het paradepaardje van de autosport twee dagen geleden. "Formule 1 staat er slechter voor dan ooit tevoren", zei hij.

Formule 1- baas Bernie Ecclestone

"Ik zou absoluut geen geld uitgeven om een Formule 1-race te gaan kijken", aldus Ecclestone. "Er is toch niks aan als je vooraf al weet dat Lewis Hamilton gaat winnen en de andere Mercedes ook op het podium eindigt?"

Ecclestone heeft inmiddels enthousiast gereageerd op het voorstel van de teambazen. "Ik vertrouw erop dat we met deze aanpassingen goed racewerk zullen gaan zien. Daar ben ik gelukkig mee. De teams zijn eindelijk wakker geworden. Blijkbaar hadden ze een wake-up call nodig."

Op 20 maart wordt in Australië de eerste Grand Prix gereden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl