Op de achtste verdieping genoot Withagen van zijn uitzicht
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

94-jarige meldt zich als anti-kraak bij zijn oude flat

Een 94-jarige oud-bewoner van een flat in Bergen op Zoom meldt zich binnenkort als antikraak-bewoner van zijn oude flat. Hij moest er vorig jaar tot zijn verdriet vertrekken, omdat de flat gesloopt zou worden. Toen zijn dochter zag dat er antikraak-bewoning in de flat komt, besloot ze haar vader in te schrijven als mogelijke huurder.

Jarenlang woonde Marijn Withagen met veel plezier op de achtste verdieping van de Scheldeflat in Bergen op Zoom, met een heerlijk uitzicht over de wijk Zeekant. Maar hij moest eruit, schrijft Omroep Brabant. De flat zou plat gaan, omdat hij niet meer voldoet. Nu woont de 94-jarige man op één hoog in een flat in de buurt, en kijkt uit op een grauwe parkeerplaats.

Als ik aan mijn vader vraag hoe het gaat zegt hij nooit meer 'goed', nooit.

Dochter Elseline

Zijn nieuwe plek bevalt hem helemaal niet. "Als ik aan mijn vader vraag hoe het gaat zegt hij nooit meer 'goed', nooit", zegt zijn dochter. "Hij zit nu tussen demente bejaarden terwijl mijn vader nog heel goed is." Had hem maar laten zitten in zijn flat, denkt ze vaak. Dan was hem een verhuizing op zijn oude dag misschien bespaard gebleven.

Daarom heeft dochter Elseline haar vader als mogelijke antikraak-huurder ingeschreven. Binnenkort zijn er kijkdagen, en ze gaat er met haar vader naartoe. "Ik ben wel benieuwd hoe ze reageren als ik met de 94-jarige voormalige bewoner op de stoep sta."

Advertentie via Ster.nl