Prins Ali bin Al-Hussein twee weken geleden tijdens een persconferentie in Geneve
NOS Voetbal

Prins Ali wil dat sporttribunaal FIFA-verkiezing uitstelt

FIFA-kandidaatvoorzitter prins Ali bin al-Hussein is naar het internationaal sporttribunaal CAS gestapt om de verkiezing van een nieuwe FIFA-voorzitter te laten uitstellen. De Jordaniër vindt dat er komende vrijdag geen garantie op eerlijke verkiezingen is. De CAS is op het verzoek ingegaan en nodigt de prins uit. Niet eerder dan donderdagmorgen volgt er een uitspraak.

Prins Ali had bij de FIFA aangedrongen op doorzichtige stemhokjes tijdens de verkiezingen. Ali is bang dat afgevaardigden van voetbalbonden onder druk worden gezet om op een bepaalde kandidaat te stemmen en een foto van hun stem maken als bewijs dat ze op de juiste man hebben gestemd. Met doorzichtige stemhokjes zou dat eenvoudig voorkomen worden.

Zijn wens werd echter door de FIFA afgewezen. Een extra herinnering dat foto's nemen niet toegestaan is, volstaat volgens de verkiezingenvoorzitter Domenico Scala.

'Transparante stemhokjes voor FIFA-verkiezing'

Daar nam prins Ali geen genoegen mee. Omdat de FIFA ook niet samen met Ali het CAS om een uitspraak wilde vragen, wil hij nu dat het CAS de verkiezingen uitstelt.

Prins Ali was vorig jaar mei de enige uitdager van Blatter en verloor toen ruim van de Zwitser. De topfavoriet voor de FIFA-presidentsverkiezingen van vrijdag is sjeik Salman bin Ibrahim Al-Khalifa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl