NOS SportAangepast

Nys weer de beste in GP Sven Nys

Veldrijder Sven Nys heeft in Baal de naar hem vernoemde GP Sven Nys voor de tiende keer gewonnen.

De Belg van Landbouwkrediet-Colnago nam in het laatste gedeelte van de race, die deel uitmaakt van de cyclus om de Gazet van Antwerpen-trofee, afstand van de Tsjech Zdenek Stybar.

Niels Albert, landgenoot van Nys, werd op ruim een minuut achterstand derde. Nys nam met zijn zege in het GvA-klassement de leiding over van Kevin Pauwels, die pas als zevende over de streep kwam.

De zevende en voorlaatste wedstrijd van de GvA-Trofee wordt op 5 februari in Lille verreden.

Boom stapt af

Thijs Al was de beste Nederlander. Hij kwam als negentiende over de finish, op 4.46 achterstand van Nys. Lars Boom startte sterk, maar kwam in een van de eerste afdalingen hard ten val. De Nederlandse kampioen stapte daarop af.

"Ik ken mijn lichaam ondertussen goed genoeg om te beseffen dat er iets niet goed zit", zei hij na afloop. "Met mijn linkerremhendel raakte ik licht de afrastering waardoor ik vol onderuit ging. Ik verwacht niet dat mijn voorbereiding op het wegseizoen in het gedrang komt, maar ik laat er voor alle zekerheid toch even naar kijken. Dit was niet de manier waarop ik mijn internationale cross-seizoen wilde beëindigen, maar het is nu zo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl