NOS Nieuws

Satire rond Trump bereikt een nieuw hoogtepunt

De satire rond Donald Trump heeft dit weekend een voorlopig hoogtepunt bereikt met de video 'Winter is Trumping'. In de video is het hoofd van de Republikeinse presidentskandidaat op een karakter uit de populaire serie Game of Thrones geplakt.

Het filmpje is binnen twee dagen bijna een half miljoen keer bekeken en wordt veel gedeeld op sociale media.

In de video komt nagenoeg de hele politieke agenda van Trump voorbij: het strenge immigratiebeleid, de bouw van een grote muur en de herinvoering van waterboarden. Een van de reacties op YouTube luidt: "Ik ga zeker stemmen op Trump, niet voor Amerika maar voor mijn eigen entertainment".

Satire

Vanwege zijn uitgesproken persoonlijkheid en opmerkelijke haardos is de extravagante Trump vaak het mikpunt van spot. Zo hebben bijna 70 miljoen mensen op de site trumpdonald.org in een trompet geblazen en zo het kapsel van de Republikein kunnen veranderen.

Ook Amerikaanse satirische televisieprogramma's als The Tonight Show en The Late Show besteden veel aandacht aan Trump. Presentator Jimmy Fallon van The Tonight Show noemde Trump "het beste wat de show ooit is overkomen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl