Thuiszorgmedewerkers bezetten gemeentehuis Bronckhorst
NOS Nieuws

Actievoerders uit gemeentehuis Bronckhorst gezet

De gemeente Bronckhorst heeft actievoerders die sinds vrijdag in het gemeentehuis bivakkeerden het gebouw uitgezet. Een woordvoerder zegt dat "de actievoerders zich helaas niet aan de afspraken hielden".

Vakbond FNV protesteerde samen met medewerkers van de failliete thuiszorgorganisatie TSN in het gemeentehuis. Ze wilden afdwingen dat de gemeente akkoord gaat met een aanbod van Buurtzorg om het werk van TSN over te nemen. Daarover wordt dinsdag een besluit genomen.

De gemeente benadrukt dat er aanvankelijk ruimte werd geboden aan de actie, omdat dat ook protest bij het democratisch proces hoort. "De verwarming bleef aan, er werd beveiliging ingehuurd en er werd koffie en thee ter beschikking gesteld."

Dansje

Waarom de actie dan toch werd beëindigd, meldt de gemeente niet. Volgens de FNV is er ingegrepen omdat betogers op een tafel zijn gaan staan.

"De burgemeester belde ons dat er mensen met schoenen op tafel hadden gestaan", zegt Ruud Kuin van de FNV. "Dat klopt, twee tellen is er een dansje gedaan op tafel. De dames hebben het hier heel netjes gehouden, er is keurig opgeruimd. Dit is echt gezocht."

"Ik voel me belazerd", zegt Kuin. "We vragen al drie dagen om een gesprek met de wethouder, maar we krijgen telkens te horen dat we moeten wachten op de raad. Ze hebben met de ontruiming gewacht tot laat in de avond, omdat er dan minder mensen zijn. Dit is echt schofterig."

Volgens de FNV zijn er twee mensen opgepakt omdat ze niet vrijwillig meegingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl